Voor 11 uur besteld,
morgen in huis!

Technische Specificaties

De banners van De Banner Fabriek worden uitsluitend geproduceerd van 1e klas materiaal. Wij doen geen concessies aan onze materialen, zodoende leveren wij de hoogste kwaliteit. Door productie en afwerking in eigen huis kunnen wij 'het snelst' leveren.

In onze 'technische specificaties' lees je welke materialen wij gebruiken, welke afwerking wij doen en voor welke toepassing onze producten geschikt zijn.


Banners

De banners van De Banner Fabriek worden uitsluitend geproduceerd van 1e klas materiaal. Wij doen geen concessies aan de kwaliteit.

Frontlit

Onze frontlit banners, ook wel bisonyl of pvc zeildoek genoemd, worden geproduceerd uit brandveilig gecertificeerd materiaal. Het zeildoek dat gebruikt wordt om de banners te produceren weegt 510gr/m2.

Mesh

Onze mesh banners, ook wel gaasdoek of gaatjesdoek genoemd, worden net zoals onze frontlit banners geproduceerd uit brandveilig gecertificeerd materiaal. Dit geperforeerde wind-doorlatende doek weegt 350gr/m2.

Materiaal

De rollen zeil (het basismateriaal) worden rechtstreeks bij Europese producenten ingekocht en zijn alle voorzien van een REACH certificaat. Hiermee wordt de samenstelling geregistreerd. Nadat we weten dat er geen vreemde chemicaliën gebruikt worden, kunnen wij zeker zijn van een constante kwaliteit. We kunnen daardoor jarenlange garantie geven.

Afwerking

Standaard worden de banners voorzien van een thermisch gelaste zoomrand met stalen spanringen, de ringen zijn van vernikkeld messing, die de eigenschap hebben nooit te oxideren of roesten. Het voordeel van de thermisch gelaste zoomrand is dat het doek extra sterkte krijgt, waardoor het niet uit kan scheuren.

Kwaliteitscontrole

Zoals u elders ook op de website kunt lezen produceren wij al onze producten onder strenge kwaliteitscontrole in eigen fabriek. Het machinepark is zo afgesteld dat wij zeer efficiënt met de hoogste kwaliteit voor u kunnen produceren, confectioneren en bij u kunnen leveren.

Dit doen wij door gebruik te maken van de allernieuwste printtechnieken. Al onze prints worden namelijk geprint op HP Latex printers. Het grote voordeel hiervan is niet alleen dat de kwaliteit onevenaarbaar is maar ook dat de prints droog zijn zodra ze uit de printer komen. Hierdoor hoeven de prints niet meer te drogen of uit te dampen maar kunnen de banners direct naar onze confectieafdeling/zeilmakerij om nabewerkt te worden.

Onze HP Latex printers printen met een output van 1440 DPI, dat wil zeggen dat er per vierkante-inch 1440 minuscule druppeltjes inkt op de media gepositioneerd worden en uw prints in fotokwaliteit op groot formaat afgedrukt worden. Deze eigenschap zorgt voor een goede inktdekking en krachtige kleurintensiteit voor als uw doek op de gevel komt te hangen maar het zorgt gelijktijdig ook voor een haarscherpe print voor als het gebruikt wordt op een beurs of in een showroom.

En daarom beweren wij stellig: De Banner Fabriek; de hoogste kwaliteit, het snelst geleverd.

Kort samengevat:

Gewicht:
350 gr/m2 of 510gr/m2
Certificaten:
firesafe/ brandveilig B1, REACH
volledig brandvertragend gecertificeerd
Resolutie:
1440dpi
Techniek/inkt:
latex
Afwerking:
schoonsnijden, voorzien van thermisch gelaste zoomrand met stalen spanringen, voorzien van pockets/ tunnelzomen.
Toepassingen binnen:
beurzen, showrooms, retail, etalages, exposities, tentoonstelling, winkelcentra
Toepassingen buiten:
gevelreclame, bouwhekbanners, geveldoeken, steigerdoeken, reclamedoek, tennisdoek, bouwbord

Frameconstructies

De frameconstructies van De Banner Fabriek worden geproduceerd van aluminium buizen. Wij maken onze degelijke frames voor u op maat, zodat deze voor elke toepassing gebruikt kunnen worden.

Muurframe

Onze muurframes worden gemaakt van constructief sterke aluminium buizen met een buisdikte van 48,3x3mm. Het door u bestelde buizenframe wordt geleverd inclusief muurbeugels, hoekstukken en overige koppelstukken. Zodoende kunt u uw frame aan de gevel of aan diverse andere ondergronden bevestigen. U bepaalt zelf de hoogte en de breedte van uw frame, zodat uw reclame altijd goed zichtbaar is en past bij uw locatie.

Zelfstaand frame (hoog)

Het kenmerk van deze kwalitatieve constructie van De Banner Fabriek is dat deze hoog op zijn poten staat en zo ideaal is voor informatievoorziening bij uw pand, op de bouwplaats of bijvoorbeeld als bewegwijzering. De stevige, robuuste constructie, bestaande uit aluminium buis met een dikte van 48,3x3mm, zorgt ervoor dat uw reclame-uiting gedurende een lange periode de kwaliteit uitstraalt die bij uw bedrijf past. Wij leveren uw constructie binnen 1 dag op locatie.

Zelfstaand frame (laag)

Dankzij dit lage zelfstaand frame staat uw boodschap duidelijk en stevig op ooghoogte. Dit frame van De Banner Fabriek is multifunctioneel inzetbaar voor binnen- en buitengebruik. Ons kwalitatieve aluminium buizenframe (dikte van 48,3x3mm) kan bijvoorbeeld als informatie buiten uw pand of als roomdivider toegepast worden. Wij maken uw frame in onze werkplaats met zorg op maat. U bepaalt zelf uw hoogte en breedte. De bijbehorende banner kunt u ook op De Banner Fabriek bestellen. Tevens kunt u in no-time uw spandoek vervangen, u kunt zodoende afwisselend verschillende boodschappen uitdragen.

Materiaal

Bijzonder aan de frames van De Banner Fabriek is dat gebruik gemaakt wordt van dikkere buizen dan de standaard buismaat. Onze grijze frames hebben hierdoor extra stevigheid. De dikte van onze aluminium buis is 48,3 x 3 mm. De stoere en robuuste constructie zorgt ervoor dat uw (reclame)boodschap gedurende een lange periode de kwaliteit uitstraalt die bij u past.

Bevestiging

Bevestiging gaat simpelweg door het gebruiken van een inbusssleutel. Alle koppelingen en buizen zijn op die manier gemakkelijk te monteren en demonteren.

Eigen productie

Wij maken de frameconstructies in onze eigen werkplaats. Zodoende weten wij van De Banner Fabriek dat we èn kwaliteit èn snel kunnen leveren.

Toebehoren

Uw frameconstructie wordt altijd met het juiste aantal koppelstukken, muurbeugels, elastieken en dergelijke geleverd. Maar mocht u onverhoopt een onderdeel willen bijbestellen, neem dan een kijkje in onze rubriek toebehoren. Hier vindt u vele extra, kwalitatief sterke onderdelen die wij de volgende dag kunnen leveren.

En daarom beweren wij stellig: De Banner Fabriek; de hoogste kwaliteit, het snelst geleverd.

Kort samengevat:

Materiaal:
aluminium (grijs)
Buisdikte:
48,3x3 mm
Toebehoren:
incl. koppelstukken,elastieken en imbussleutel
Toepassingen binnen:
beurzen, showrooms, retail, etalages, exposities, tentoonstelling, winkelcentra, kantoorpand, werkplek
Toepassingen buiten:
gevelreclame, geveldoeken, steigerdoeken, reclamedoek, tennisdoek, bouwbord, bewegwijzering

Presentatiesystemen

Roll-up banner basic

De lichtgewicht roll-up banner BASIC van De Banner Fabriek is gemakkelijk te installeren. De banner wordt enkelzijdig full-colour bedrukt en heeft een afmeting van 80 x 200 cm. Het aluminium, grijze systeem en frontlit doek wordt in eigen huis gemonteerd, voorzien van een luxe stevige draagtas en de volgende dag bij u thuis geleverd. Dit lichtgewicht presentatiesysteem is eenvoudig te installeren, waarbij u de visual uit de cassette rolt en bevestigt aan de borgstang. Ingeklapt heeft het systeem een formaat van 85 x 10 x 10 cm. Makkelijk te vervoeren en op te bergen. Een prima kwaliteit systeem voor een beurs, presentatie, workshop of een andere promotionele activiteit.

Roll-up banner premium

Onze PREMIUM banner is een middenklasser en zeer populair. Zoals u gewend bent van De Banner Fabriek leveren wij altijd hoge kwaliteit. Premium is van een iets hogere kwaliteit dan een basic. Het formaat van de premium roll-up is 80 x 200 cm. Als materiaal wordt in tegenstelling tot het frontlit van de basic, het kwalitatief net iets betere decolit toegepast. Voor de roll-up banner premium geldt ook dat de kwalitatief sterke aluminium cassette en het decolit doek in eigen huis worden gemonteerd, voorzien van een chique opberghoes en de volgende dag bij u thuis geleverd. Dit lichtgewicht systeem is eenvoudig te installeren (rol op), waarbij u de full-colour banner uit het systeem rolt en bevestigt aan de borgstang. Ingeklapt heeft het systeem een formaat van 85 x 10 x 10 cm. Makkelijk te vervoeren en op te bergen. Het systeem is met kwalitatief hoogwaardig materiaal gemaakt en is na veelvuldig gebruik nog zo goed als nieuw.

Roll-up banner deluxe

De naam zegt het al: een roll-up banner DeLUXE voor bijvoorbeeld een exclusieve beurs of presentatie. Wilt u een net iets chiquere uiting, kies dan voor De Banner Fabriek roll-up banner deluxe. Dit presentatiesysteem wordt enkelzijdig hoogwaardig full-colour bedrukt en heeft een afmeting van 85x200cm. De luxe aluminium cassette en het decolit doek wordt in eigen huis geproduceerd, gemonteerd, voorzien van een chique opberghoes en de volgende dag bij u thuis geleverd. Dit lichtgewicht presentatiesysteem is eenvoudig te installeren, waarbij u de visual uit de cassette rolt en bevestigt aan de borgstang. Ingeklapt heeft het systeem een formaat van 92x10x20 cm, de cassette is groter ten opzichte van de basic en premium. Nog altijd is deze makkelijk te vervoeren en op te bergen. Het systeem is met kwalitatief hoogwaardig materiaal gemaakt en is na veelvuldig gebruik nog als nieuw.

X-banner

De X-banner van De Banner Fabriek is een lichtgewicht presentatiesysteem. Onze X-Banner, met de afmeting 80 x 180 cm, onderscheidt zich van de andere presentatiesystemen doordat de visual zeer eenvoudig te verwisselen is door de plug and play methode in de hoeken. De ringen in de hoeken haak je als het ware vast op het systeem.

Deze banner van hoge kwaliteit wordt standaard full colour bedrukt en heeft een afmeting van 80 x 180 cm. Het gehele systeem heeft ingeklapt een afmeting van 85 x 10 x 10 cm en wordt compleet geleverd in een luxe opberghoes. Hierdoor is het tevens een ideaal systeem om te gebruiken voor beurzen, evenementen of winkeletalages. Alle onderdelen worden in eigen huis vervaardigd, zodoende kan De Banner Fabriek dit presentatiesysteem razendsnel leveren.

Decorsysteem

Morgen een fotoshoot of optreden en nog geen geschikte achtergrond? Het gebruiksvriendelijke decorsysteem op een formaat van 240 x 240 cm, van De Bannerfabriek, is hier uitermate geschikt voor. De full-colour print van hoge kwaliteit is makkelijk op te zetten. U schuift de statieven uit elkaar en bevestigt de banner tussen de statieven. Ons decorsysteem wordt ook wel backdrops, achtergronddoeken, podiumdoeken of theaterdoeken genoemd. Ingeklapt heeft het topkwaliteit systeem een formaat van 240 x 30 x 30 cm. Ons decorsysteem is zodoende makkelijk te vervoeren en op te bergen. Doordat wij het systeem op voorraad hebben, het frontlit doek zelf printen en voorzien van een tunnelzoom aan boven- en onderzijde kunnen wij snel en met spoed leveren.

Materiaal

Frontlit, ook wel bisonyl of pvc zeildoek genoemd, is een brandveilig gecertificeerd materiaal. Dit zeildoek weegt 510gr/m2.

Decolit, ofwel voluit Ferrari Decolit, is een enkelzijdig mat materiaal. Hierdoor is het doek niet doorschijnend. Dit spanningsvrije PVC zeildoek is zeer dun en licht, heeft een hoge flexibiliteit en kan gemakkelijk opgerold worden. Dit niet kromtrekkende doek weegt 510gr/m2.

Toebehoren

Als toebehoren kunt u uw roll-up banner voorzien van een halogeenlampje (35 watt) zodat deze net iets meer uitgelicht wordt.

Kwaliteitscontrole

Zoals u elders ook op de website kunt lezen produceren wij al onze producten onder strenge kwaliteitscontrole in eigen fabriek. Het machinepark is zo afgesteld dat wij zeer efficiënt de hoogste kwaliteit voor u kunnen produceren, confectioneren en bij u kunnen leveren.

Dit doen wij door gebruik te maken van de allernieuwste printtechnieken. Al onze prints worden namelijk geprint op HP Latex printers. Het grote voordeel hiervan is niet alleen dat de kwaliteit onevenaarbaar is maar ook dat de prints droog zijn zodra ze uit de printer komen. Hierdoor hoeven de prints niet meer te drogen of uit te dampen maar kunnen de banners direct naar onze confectieafdeling/zeilmakerij om nabewerkt te worden.

Onze HP Latex printers printen met een output van 1440 DPI, dat wil zeggen dat er per vierkante-inch 1440 minuscule druppeltjes inkt op de media gepositioneerd worden en uw prints in fotokwaliteit op groot formaat afgedrukt worden. Deze eigenschap zorgt voor een goede inktdekking en krachtige kleurintensiteit voor als uw doek op de gevel komt te hangen maar het zorgt gelijktijdig ook voor een haarscherpe print voor als het gebruikt wordt voor op een beurs of in een showroom.

En daarom beweren wij stellig: De Banner Fabriek; de hoogste kwaliteit, het snelst geleverd.

Kort samengevat:

Gewicht:
510gr/m2
Certificaten:
firesafe/ brandveilig B1, REACH
volledig brandvertragend gecertificeerd
Resolutie:
1440dpi
Techniek/inkt:
latex
Toepassingen:
beurzen, theaters, showrooms, retail, etalages, exposities, tentoonstelling, winkelcentra, workshop, congressen, ontvangstruimtes

Reclameborden

Zoekt u een bedrukt bord voor de gevel van uw pand, een bord voor een presentatie of beurs of een reclamebord langs uw voetbalveld? Wij produceren in eigen fabriek de beste kwaliteit en leveren het zo snel als nodig is.

Foam

De foamborden van De Banner Fabriek zijn uitermate geschikt voor binnengebruik. Het plaatmateriaal gemaakt van een harde schuim heeft een dikte van 10 mm en weegt bijna niets. Tussen twee dunne kartonnen platen zit een lichte schuimlaag. Deze uiting is uitermate geschikt voor een collage, een presentatie, een menukaart of als cheque. Wij voorzien het foamboard van een all-over bedrukte kleurenprint folie voorzien van een beschermend laminaat zodat uw ontwerp op hoge kwaliteit zichtbaar is op het foambord. Door het laminaat is uw print zowel kras- als UV bestendig. Tevens is het mogelijk er als toebehoren een ezel bij te bestellen om uw foamboard zelfstaand te maken. Dus heeft u morgen een presentatie en snel foambord nodig, bij De Banner Fabriek bent u voor een snelle levering aan het juiste adres.

PVC Hardschuim

PVC hardschuim, ook wel Forex genoemd, is een kunststof hardschuim plaat. Dit stevige, maar toch buigzame materiaal bieden wij aan op een dikte van 5mm. Het is licht van gewicht, maar wel stevig. PVC hardschuim van De Banner Fabriek kan zowel binnen als (tijdelijk) buiten gebruikt worden. Wij voorzien het Forex bord van een full-colour bedrukte folie incl. beschermend laminaat zodat uw ontwerp op hoge kwaliteit zichtbaar is op uw reclame-uiting. Door het laminaat is uw print zowel kras als UV bestendig. PVC hardschuim is uitermate geschikt voor reclameborden voor binnen en buiten, presentatiebordjes voor bijvoorbeeld beurzen, signing en (tijdelijke) bewegwijzering buiten.

Dibond

Dibond is het stevigste materiaal dat de De Banner Fabriek aanbiedt. Dibond bestaat uit twee geborsteld aluminium platen met daar tussen een harde kern. Het geheel heeft een dikte van 3 mm. Ideaal voor instore communicatie, uw naambord aan uw pand, of bijvoorbeeld parkeerbordjes op uw parkeerterrein. Wij voorzien de dibond plaat van een full-colour geprinte folie incl. beschermend laminaat zodat uw print zowel kras- als UV bestendig is. Mede dankzij deze laminaat bieden wij de hoogste kwaliteit!

Toebehoren

Voor reclameborden bieden wij diverse toebehoren om de borden op te hangen. Denk hierbij aan ophangsystemen voor foambord en PVC hardschuim, maar ook hoge kwaliteit dubbelzijdig tape, ezels voor foamboard en dubbelhaken zodat borden aan een systeemplafond opgehangen kunnen worden. En uiteraard wordt het toebehoren van De Banner Fabriek de volgende werkdag geleverd.

Kort samengevat:

Gewicht:
variërend per product en afmeting
Resolutie:
folie wordt op 1440dpi geprint
Techniek/inkt:
latex
Toepassingen:
beurzen, theaters, showrooms, retail, etalages, exposities, tentoonstelling, winkelcentra, workshop, congressen, instore communicatie, gevelreclame, voetbalveld, sportveld, sporthal, sportcomplex

Posters

Optreden aankondigen? Festival onder de aandacht brengen? Of een SALE weergeven in je winkel? De Banner Fabriek levert hoge kwaliteit, full-colour geprinte posters op diverse formaten.

Materiaal

Posters van De Banner Fabriek zijn de ideale manier om uw evenement, festival of optreden aan te kondigen. Maar ook uw SALE aan te kondigen in uw winkel. Wij printen uw full-colour ontwerp op satijn wit papier, ook wel citylight genoemd. Dikte van ons papier is 200 grs. De posters zijn op diverse A- en B-formaten verkrijgbaar, naast dit formaat bieden wij ook bushok-posters aan, ook wel abri-posters genoemd. Wij bieden tot 25 posters aan om onze snelle service te kunnen garanderen. Mocht u een hoger aantal willen bestellen of afwijkend formaat, vraag dan een offerte aan of neem telefonisch contact op met ons op.

Kort samengevat:

Gewicht:
200gr/m2
Resolutie:
1440dpi
Techniek/inkt:
latex
Toepassingen:
beurzen, theaters, showrooms, retail, etalages, exposities, tentoonstelling, winkelcentra, workshop, congressen, instore communicatie, festival, optreden, evenementen

Stickers

Morgen een beurs en er ontbreekt nog een folie? Wij van De Banner Fabriek kunnen u deze sticker binnen 24 uur leveren. Contour gesneden, rond, vierkant, het maakt ons niet uit. De Banner Fabriek levert ze in alle kleuren, vormen en maten.

Materiaal

Onze zelfklevende high quality folies zijn gemaakt van een zachte, las- en cadmiumvrije, monomeer gekalanderde, witte glanzende PVC film, special voor gebruik onze latexprinters en UV-printers. De film is voorzien van een permanente drukgevoelige witte solvent-gebaseerde acrylkleefstof. Dankzij deze witte kleefstof is de film meer dekkend. De kleefstof wordt beschermd door een hoogkwalitatief siliconenpapier. De folies worden door ons altijd full-colour bedrukt. Wij voorzien onze stickers standaard van een beschermende laminaat. Zodoende heeft u altijd de hoogste kwaliteit folies. Binnen ons machinepark hebben wij de nieuwste generatie Summa snijplotters staan. Hiermee kunnen we niet alleen onze full colour prints contoursnijden maar ook, carwrap-folie, floorgraphics, muurbeletteringen, standbeletteringen en ga zo maar door. Niet al deze onderdelen kunt u rechtstreeks bestellen bij De Banner Fabriek, maar via een offerteaanvraag zijn wij u graag van dienst. Onze stickers hebben een zeer sterke plaklaag en kunnen zodoende binnen als buiten gebruikt worden. Voor u geldt zodoende de hoogste kwaliteit, het snelst geleverd.

Let op! Voor stickers gelden andere aanleverspecificaties dan voor onze andere producten. Wij adviseren u deze goed door te lezen voor dat u uw bestand aanlevert.

Kort samengevat:

Materiaal:
Zachte, las- en cadmiumvrije, monomeer gekalanderde, witte glanzende PVC film voorzien van een permanente drukgevoelige witte solvent-gebaseerde acrylkleefstof
Afwerking:
voorzien van beschermende laminaat
Gewicht:
afhankelijk van formaat
Resolutie:
1440dpi
Techniek/inkt:
latex
Toepassingen:
beurzen, theaters, showrooms, retail, etalages, exposities, tentoonstelling, winkelcentra, workshop, congressen, instore communicatie, festival, optreden, evenementen, indoor, outdoor

Foto op canvas

Morgen nog een opening, receptie, verjaardag of ander feestje? Bij De Banner Fabriek zorgen we er voor dat uw foto op canvasdoek binnen een dag geleverd wordt. Zelfs voor 11 uur 's ochtends!

Canvasdoek

Uw foto drukken wij full-colour op hoge kwaliteit af op canvasdoek. Of u nu een foto van uw kleinkinderen, een landschap of andere sfeerimpressie wilt, bij ons bent u aan het juiste adres. U heeft de mogelijkheid om diverse formaten te bestellen. Door de vaste maatvoeringen van klein tot groot en productie in eigen huis, staan wij garant voor een next-day delivery.

Materiaal

Ons canvasdoek (het basismateriaal) wordt rechtstreeks bij Europese producenten ingekocht en is voorzien van een REACH certificaat. Hiermee wordt de samenstelling geregistreerd. Nadat we weten dat er geen vreemde chemicaliën gebruikt worden zijn wij er zeker van dat een constante kwaliteit geboden wordt waar jaren lange garantie op gegeven wordt.

Ons houten framework met extra staanders en hoekverstevigingen is gemaakt van vurenhout. Deze wordt standaard voorzien van canvas-ophangsysteem.

Afwerking

De full-colour geprinte canvasdoeken worden in onze eigen productiehal op maat gesneden en met de hand bespannen op het houten profiel. Daarna wordt het ophangsysteem gemonteerd en wordt uw foto op canvas netjes en stevig verpakt. Uw product wordt zodoende geheel gemonteerd geleverd en kan de volgende dag al aan de muur hangen.

Kort samengevat:

Gewicht:
variërend per afmeting
Resolutie:
1440dpi
Techniek/inkt:
latex
Toepassingen:
woonkamer, slaapkamer, ontvangstruimte, beurs, kantoor, kantine, wachtkamer, expositie, werkplek, besprekingsruimte, vergaderzaal, hotelkamer, restaurant

Winkelwagen

0 producten

0,00

0,00 incl. BTW