Voor 11 uur besteld,
morgen in huis!
  • Home
  • Nieuws
  • Welk banner materiaal kunt u het beste kiezen?
Welk banner materiaal kunt u het beste kiezen?

Welk banner materiaal kunt u het beste kiezen?

22 juni 2016

Vaak krijgen wij de vraag: wat is het verschil tussen Frontlit en Mesh? En welk type banner kan ik het beste bestellen? Hieronder leggen we u het verschil uit. De keus blijft uiteraard aan u.

Voor bannermateriaal zijn vele diverse namen mogelijk. Frontlit, PVC of bisonyl is allemaal hetzelfde. Bij De Banner Fabriek gebruiken wij 510 gram per m2 Frontlit en 350 gram per m2 Mesh. Dit zijn de standaard spandoek materialen die je op vele plaatsen ziet hangen. Onze spandoeken worden geproduceerd uit brandveilig gecertificeerd materiaal, zodoende ook geschikt voor binnen geschikt. Bij binnen activiteiten wordt dit vaak als voorwaarde gesteld. De rollen zeil (het basismateriaal) worden rechtstreeks bij Europese producenten ingekocht en zijn voorzien van het REACH certificaat.

Welke type materiaal kunt u het beste kiezen?

Veelal wordt er gekozen voor Frontlit als materiaalsoort. De frontlit banner is zeer sterk en prima voor buitengebruik. Al onze prints worden namelijk geprint op HP Latex printers. Het grote voordeel hiervan is niet alleen dat de kwaliteit zeer hoog is maar ook dat de prints droog zijn zodra ze uit de printer komen. Hierdoor hoeven de prints niet meer te drogen of uit te dampen maar kunnen de banners direct naar onze confectieafdeling/zeilmakerij om nabewerkt te worden. Mede hierdoor kunnen wij zeggen dat we de hoogste kwaliteit, het snelst leveren. Het fronlit doek heeft een mooie kleur en is goed schoon te houden door middel van het afnemen met een een vochtige doek.

Wat is het verschil tussen Frontlit en Mesh?

  • Frontlit is een volledig dicht zeildoek.
  • Mesh is een gaatjes doek.
  • Frontlit zorgt voor meer contrast, de kleuren komen beter over door het dichte zeildoek.
  • Mesh is winddoorlatend en zodoende geschikt voor plaatsen waar veel wind staat, of wanneer deze in een zelfstaand frame hangt dat veel wind kan vangen.
  • Frontlit is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

Wat is de levensduur van de banner en is deze buiten bruikbaar?

Beide spandoekmaterialen zijn geschikt voor buiten gebruiken. De levensduur van een spandoek varieert en is afhankelijk van de weersomstandigheden (zon, wind en regen) waar deze mee te maken krijgt. Hangt een banner naar de noord-kant, dan zal deze minimaal verkleuren. Hangt de banner op de zuid-kant dan is deze kans groter. De banners van De Banner Fabriek gaan gemiddeld 5 tot 10 jaar mee.

Heeft u nog meer vragen over onze banner materiaal? Neem gerust contact op met onze klantenservice, zij staan u graag te woord.


Winkelwagen

0 producten

0,00

0,00 incl. BTW